Relax, joga, zdravá strava…

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=“3271″ img_size=“full“ alignment=“center“ lazy_loading=“true“][ultimate_spacer height=“40″][vc_column_text]Doprajte výnimočný víkend sebe alebo svojim blízkym ako darček.

Môj magický spirituálny víkend, vianočný darček od dcérky, sa začína 13. 12. 2019, čo je piatok, ale všetko „nevhodné“ som úspešne odovzdala vesmíru a po typickom celotýždňovom pracovnom kolobehu sa v piatok podvečer už veziem na miesto na južnom Slovensku do areálu Château Béla.

Už sa stmieva, ale areál je krásne osvetlený. Krátka zastávka na recepcii s príjemnými mladými ľuďmi a už kráčam po „stredovekých“ chodbách k svojmu apartmánu. Všade vnímam krásnu, bohatú a jedinečnú vianočnú výzdobu, elegantne zladenú s duchom zámku. Otváram obrovské dvere svojej zámockej izby a prvý pohľad ma naplní zvláštnym pocitom pohody a istoty. Veľký priestor, príjemne vykúrený, masívny nábytok, ťažké farebné závesy na obrovských oknách s obrovskými drevenými parapetmi, zrkadlá, stolíky – s malým občerstvením, fotely a naozaj pohodlná a priestranná posteľ. Hneď ju vyskúšam, natiahnem sa po ceste, pozerám na vysoký strop a začnem si uvedomovať ticho a pokoj. Zavriem oči, pár nádychov a výdychov a už som sa udomácnila. Fajn, toto mám naozaj rada a už viem, že sa mi tu páči… Chvalabohu, viem sa ešte odstrihnúť!

Zmaškrtím osviežujúce občerstvenie a prezliekam sa, beriem si karimatku a začína sa aktívne odvíjať magický a spirituálny čas môjho víkendu. Cvičenia jogy, hatha jogy, meditácie, dychové cvičenia, zvuková terapia, gong meditácia. Úžasní, priateľskí a veselí Fredy Ayisi, Sujith Sudakaran a Lucia Nosko nás skvele vedú v priebehu cvičení. Každé cvičenie je zážitok. Aj pri joge sa dajú prepotiť dve tričká naraz! Postarané je o pitný režim, o preklad hovoreného slova do angličtiny a personál je vždy k našim službám.

Hoci sa možno moderné slovo nehodí do atmosféry stredovekého zámku, ale stravu neviem opísať inak ako slovom, že je bombová! Naladená na zdravú nôtu v súlade s tematickým víkendom, v nádherných priestoroch a opäť s úchvatnou výzdobou. Je z čoho vyberať, ochutnávať a, samozrejme, čím sa inšpirovať. Raňajky, brunch, poobedné ajurvédske nápoje a večera sú pre mňa gurmánskym zážitkom. Mňam!

Po večeri premietanie filmu, masáže a sauna alebo posedenie v príjemnom zámockom bare s inými účastníkmi víkendu. A ešte niečo. Zámocké miestnosti sú otvorené, môžeme sa v nich prechádzať, posedieť si, pozrieť si knihy v obrovskej knižnici alebo obdivovať množstvo obrazov, fresiek, erbov a historických predmetov vo vitrínkach na chodbových stenách.

Víkendy bývajú krátke, ale môj magický a spirituálny víkend v CHATEAU BELA sa zdá dlhší, a to preto, že toho toľko stíhame. S dvomi novými priateľkami oddychujeme v plnej aktivite, užívame si dlhý spánok, zdravo sa stravujeme a pijeme skvelé šťavy a čajíky. Cítim sa výborne, a tak si pre seba sľúbujem, že sa sem ešte vrátim. Trochu v inom čase, aby som si ešte vychutnala aj prechádzky v okolitom parku a zalesnenom areáli.

Čo povedať, na záver? Všetko je na jednotku. Mojím osobným malým veľkým zážitkom ale predsa len zostáva chvíľka, keď som sledujem západ slnka, pohodlne posadená na širokej parapete veľkého okna v mojej izbe. Chvíľočka, akých si bežne nedoprajem veľa, ale potrebujem ich, aby som si prečistila zabudnuté, zanesené kanáliky vedúce k ZDROJU.

www.chateau-bela.sk

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=“40″][vc_separator style=“shadow“ border_width=“3″ el_width=“80″][ultimate_spacer height=“40″][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJmYi1jb21tZW50cyUyMiUyMGRhdGEtaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRm1hZ2F6aW5yYWRhciUyMiUyMGRhdGEtbnVtcG9zdHMlM0QlMjI1JTIyJTIwZGF0YS13aWR0aCUzRCUyMjcwMCUyMiUzRSUzQyUyRmRpdiUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Zdieľajte článok na sociálne siete