Slovenský trip: Malá a Veľká Fatra. Deň prvý

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=“3334″ img_size=“full“ alignment=“center“ lazy_loading=“true“][ultimate_spacer height=“40″][vc_column_text]Náš Slovenský trip po Malej a Veľkej Fatre sme začali v stredu 22.7. Krátko po ôsmej sme vyštartovali z Bratislavy a do navigácie nastavili Šútovo, kde nás čakali naše prvé zastávky. Počasie nám prialo, cesty prázdne, a tak sme sa na miesto určenia dostali asi za dve a pol hodinky.

Šútovský vodopád a kameňolom

Nájsť záchytné parkovisko, z ktorého sme sa mohli vybrať k vodopádu nebolo ťažké. Parkovné 2,50€, prezuť sa do turistických topánok, rýchla kofolka, wecko a už sme aj šľapali. Nemalo ísť o náročnú túru, ale úprimne poviem, že som čakala, že sa trošku viac zapotíme. Celá trasa vedia popri zurčiacom potôčiku a zvládnu ju dôchodcovia, nešportovci, deti a ako sme mali možnosť vidieť, bez problémov aj posteľový yorkshierský teriér.

Asi po štyroch kilometroch mierneho stúpania sme sa dostali až k nášmu cieľu. Pripojili sme sa k desiatkam turistov, ktorí si už vychutnávali krásny pohľad na vodu, padajúcu z úctyhodných tridsiatich ôsmych metrov. Štútovský vodopád najvyšší v Malej Fatre je štvrtým najvyšším vodopádom na Slovensku vôbec. Nachádza sa v Krivánskej Malej Fatre v Šútovskej doline a je vytváraný Mojžíšovými prameňmi.

Áno, ľudí tam bolo veľa. Vyhnúť sa im nedalo a na to, aby sme si urobili fotku, sme si vystáli rad. Stálo to však za to. Hektolitre vody, ktoré sa s hukotom valili až k zemi za našim chrbtom, sme ako správni moderní turisti zvečnili niekoľkými fotkami sprava, zľava, hora, z boku… klasika, veď fotiek, nikdy nie je dosť. Ešte pár chvíľ sme si spolu s desiatou vychutnávali neobyčajný pohľad na spenenú vodu, ktorá sa našla svoju cestu medzi skalami a vybrali sme sa späť k autu. Mali sme totiž namierené ešte k jednému miestu, ktoré sľubovalo nevšedný zážitok.

Odviezli sme sa len niekoľko minút k miestnemu motorestu Rieka, od ktorého sme sa po minútke chôdze dostali k Šútovskému jazeru, ktoré vzniklo zo starého zatopeného kameňolomu. Áno, pohľad to bol pekný, voda čistá, ale slovenské Plitvice, ktoré sľubovali články z internetu to veru neboli. Napriek tomu, pohľad na vysokánske terasovité, skalnaté steny, medzi ktorými si môžete zaplávať, rozhodne neuvidíte na hociktorom prírodnom kúpalisku. Samozrejme, aj tu bolo ľudí dosť a ukoristiť si miestečko v príjemnom chládku priamo pri vode sa už nedalo. Po zastávke v miestom bufete, sme si ešte chvíľu posedeli a vychutnávali atmosféru tohto zaujímavého miesta. Samozrejme pár fotiek a videí musí byť, a nakoniec sme sa pobrali do Hotela Impozant, v ktorom nás čakalo naše ubytovanie nasledujúcich niekoľko dní.

Štvorhviezdičkový nocľah

Hotel Impozant, do ktorého sme mali namierené, sme našli bez problémov. Nachádza sa naozaj v krásnom prostredí vo Valčianskej doline, medzi zelenými kopcami, zaliaty slnečnými lúčmi. Je doslova pár desiatok metrov od lyžiarskeho strediska Snowland, preto si viem predstaviť, že v zime si vášniví lyžiari obujú lyžiarky ešte na izbe a v plnej (lyžiarskej) poľnej sa vydajú k vleku. Teraz je ešte leto, počasie nám od rána naozaj praje, a preto ešte skôr ako sa ubytujeme, rozhodli sme sa preskúmať okolie hotela. Priamo za ním sa nachádza menšie jazierko, obohnané cestičkou ideálnou na korčuľovanie, beh či prechádzku s deťmi a kočíkom. Na takýchto miestach pôsobí akákoľvek vodná plocha ako príjemný bonus a prostrediu dáva výnimočnú atmosféru. Na hladine jazierka sa pokojne zrkadlia majestátne kopce a pri prechádzke a pohľade na okolie za sebou definitívne nechávame hluk a zhon veľkomesta, hoci len na niekoľko dní. Na brehu jazierka je… hmm ako to povedať? Altánok na vode? Malé mólo v klietke? Alebo klietka na vode? Asi kombinácia všetkého dohromady vystihuje toto zaujímavé a krásne miesto, ktoré je pripravené na pre hostí, túžiacich po romantike. Miesto, kde sa možno odohralo už niekoľko netradičných žiadostí o ruku, romantických vyznaní a rozhodne aj svadobných obradov. Ešte posledný pohľad na vodnú hladinu a ideme sa ubytovať… Ale čo to je? Lochneska? Vo Valčianskej doline? Rozhodne tu budeme mať čo objavovať. Sledujte nás a ďalej. Fotky z nášho výletu nájdete na facebooku a instagrame Magazínu Radar. Viac o hoteli, v ktorom sme ubytovaní na www.impozant.sk.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=“40″][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=MxKKOCsqTqY“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator style=“shadow“ border_width=“3″ el_width=“80″][ultimate_spacer height=“40″][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJmYi1jb21tZW50cyUyMiUyMGRhdGEtaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRm1hZ2F6aW5yYWRhciUyMiUyMGRhdGEtbnVtcG9zdHMlM0QlMjI1JTIyJTIwZGF0YS13aWR0aCUzRCUyMjcwMCUyMiUzRSUzQyUyRmRpdiUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Zdieľajte článok na sociálne siete