Zelené upratovanie

Pre milovníkov čistoty a poriadku je to nenahraditeľný pocit. Ten, ktorý sa dostaví pri pohľade na našu domácnosť po detailnom upratovaní. Sadnete si na gauč a rozhliadnete sa po voňavom, čistom domove. Aby ste sa ale prepracovali k tomuto vytúženému výsledku, potrebujete, okrem vlastného nasadenia,  pomocníkov v podobe účinných čistiacich prostriedkov. Navyše, v regáloch obchodov sú teraz dostupné už i také, ktoré berú ohľad nielen na vašu domácnosť, ale aj na životné prostredie. Inšpirujte sa našimi tipmi a spoznajte rad produktov Pro Nature od spoločnosti Henkel. Upratujte účinne a s ohľadom na trvalú udržateľnosť.

Dokonale čistá kúpeľňa

Na umývanie kúpeľne si vyhraďte jeden deň v týždni, keď sa mu budete naplno venovať. V kúpeľni klaďte dôraz na dôkladné umytie vodovodných batérií, umývadlu, vane či sprchovacieho kúta a nezabudnite vyčistiť ani škáry medzi kachličkami, v ktorých sa zvykne pod vplyvom vlhkosti vytvárať pleseň. Skvelým pomocníkom je viacúčelový čistič Bref Bathroom Pro Nature. Ide o čistiaci prostriedok do kúpeľne, ktorý obsahuje až 99 % prírodných zložiek a jeho obal je vyrobený zo 100 % recyklovaného plastu. Tento čistiaci prostriedok má certifikát EU Ecolabel, ktorý deklaruje znížený dopad na životné prostredie. Svojím zložením dôkladne odstraňuje špinu z rôznych povrchov v kúpeľni, zaschnuté kvapôčky vody a bojuje aj proti vodnému kameňu. Vašu kúpeľňu zanechá dlhodobo sviežu a pomôže vám ju udržať žiarivo čistú. Bref Bathroom Pro Nature viete použiť buď ako penu, alebo ako sprej, ktorý nastriekate na povrch, necháte pôsobiť 5 minút, poumývate handričkou alebo hubkou a opláchnete vodou. Po spotrebovaní sa fľaša dá opäť recyklovať. Následne stačí už len vymeniť uteráky, umiestniť na poličku voňavý difuzér a je to.

Svieža a voňavá toaleta

Tak ako kúpeľňu aj toaletu čistite minimálne raz do týždňa. Nezabudnite čističom poumývať nielen vnútro misy, ale aj splachovač, na ktorom sa nachádza veľké množstvo baktérií, nečistoty v okolí misy, záchodovú kefu a toaletnú dosku z vonkajšej aj vnútornej strany. S tým vám pomôže Bref Pro Nature WC čistič dostupný napríklad v ovocnej vôni grapefruitu. Bref WC čistič Pro Nature sa skladá až v 90 % z prírodných látok a jeho fľaša je vyrobená zo 75 % recyklovaného plastu, vďaka čomu je ju možné znova recyklovať, stačí len odstrániť fóliu. Dosiahnite silný čistiaci výkon so zníženým dopadom na životné prostredie spolu s Bref Pro Nature WC čističom, ktorý aktívne čistí vašu toaletu, bojuje proti tvorbe a usádzaniu vodného kameňa, odstraňuje nečistoty, a zároveň toaletu prevonia prírodnou vôňou. Jeho ekologické zloženie je potvrdené certifikátom EU Ecolabel.

Na záver pridajte WC blok, ktorý vám udržateľným spôsobom pomôže zachovať vašu toaletu čistú a sviežu po každom spláchnutí. WC blok Bref Pro Nature obsahuje prírodné ingrediencie, je vložený v 100 % recyklovanom kartónovom balení s recyklovateľným plastovým obalom. WC blok Bref má diskrétny dizajn s prírodnými farbami, ktorý poľahky osadíte na okraj toalety a pomocou čistiacej peny bude chrániť toaletu pred nečistotami a vodným kameňom. A ako bonus dodá vašej toalete vôňu inšpirovanú prírodou (napríklad kombinácia mäta a eukalyptus alebo osviežujúci grapefruit).

Keď kuchyni kraľuje lesknúci sa riad

V súčasnej dobe je stále viac preferovanou výbavou našich domácností umývačka riadu. Niet sa čo čudovať. Šetrí nielen náš čas a ruky, ale aj vodu a celkové výdavky spojené s umývaním riadu. Pri výbere čistiaceho prostriedku pre automatické umývanie riadu voľte kvalitu pred kvantitou. Vďaka silnejšej koncentrácii účinných látok spotrebujete na konci dňa menej čističa na viac špinavého riadu.

Takým je napríklad multifunkčný gél do umývačky riadu, ktorý je zároveň i šetrný k prírode – Somat Gel All in 1 Pro Nature. Obsahuje 80 % látok prírodného pôvodu, neobsahuje žiadne farbivá, parfumy a prvotriedne čistí riad aj pri nižšej teplote umývania. Jeho aktívne látky sa postupne kompletne rozpustia a bojujú proti nečistotám všetkého druhu. Keď obsah Somat Gell All in 1 Pro Nature spotrebujete, jeho obal viete jednoducho recyklovať. Produkt získal certifikát Eco Label, ktorý udeľuje Európska únia a je uznaním, že spĺňa vysoké environmentálne normy počas celého životného cyklu produktov.

Pre tých, ktorí do umývačky používajú tablety, je dostupná alternatíva v podobe Somat All in 1 Pro Nature ekologických tabliet taktiež s certifikátom Ecolabel, ktoré rovnako kladú dôraz na udržateľnosť a ochranu prírody. Tablety obsahujú 94 % látok prírodného pôvodu a sú zabalené v obale rozpustnom vo vode, takže prispievajú k znižovaniu produkcie jednorazových plastov. Papierová krabička je vyrobená z recyklovaného materiálu, a to zo 100 % recyklovanej lepenky. Tablety Somat All in 1 Pro Nature nie sú umelo parfumované, váš riad bude voňať čistotou a aktívne čistiace zložky odstránia odolné zvyšky potravín, pripáleniny a mastnotu. Ďalším benefitom produktu je jeho unikátne zloženie, ktoré chráni sklo pred koróziou a leští riad.

V prípade ručného umývania riadu siahnite po čistiacom produkte Pur Pro Nature – vyčistí aj tie najodolnejšie zvyšky mastnoty a nečistôt bez kompromisov a navyše udržateľným spôsobom. Aj tento produkt z rady Pro Nature sa totižto môže pochváliť certifikátom EU Ecolabel. Obsahuje až 95,5 % prírodných ingrediencií a udržateľných surovín. Jeho fľaša je vyrobená zo 100 % recyklovaného plastu.

Okná s oslnivým leskom

Vedeli ste, že aj okná a iné druhy skiel, napríklad steny v sprchovom kúte, sa dajú umývať ekologickým spôsobom? Bude vám k tomu stačiť handrička z mikrovlákna a vhodný čistiaci prostriedok. Čistič nastriekajte na znečistený povrch, nechajte chvíľku pôsobiť a utrite handričkou. Sklenené plochy vo vašej domácnosti tak budú jagavo lesklé a bez šmúh. Vyskúšajte Clin Pro Nature s 99,9 % prírodným zložením, ktorý je šetrný k životnému prostrediu, o čom svedčí certifikát EU Ecolabel. Jeho praktický obal vo forme spreja je vyrobený zo 100 % recyklovateľného plastu. Clin Pro Nature účinne odstraňuje nečistoty zo sklenených povrchov v interiéroch aj exteriéroch, prach, ba dokonca aj zaschnuté kvapky. Zároveň svojím zložením spomaľuje ich opätovné zašpinenie.

Zdieľajte článok na sociálne siete